Βιογραφικό

Έλενα Δρακωνάκη-ΔετοράκηH Έλενα Δρακωνάκη-Δετοράκη είναι ιατρός Ακτινολόγος με πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στην Ακτινολογία Μυοσκελετικού Συστήματος και Ογκολογική Ακτινολογία με νεότερες τεχνικές. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.


Ειδικεύτηκε στην Ακτινολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έλαβε με Αριστα Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστημίο Κρήτης και ακολούθως συμμετείχε κατόπιν επιλογής στο πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας (PostDoc) του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Εξειδικεύθηκε (clinical fellowship) στην Μ. Βρετανία στην απεικόνιση Μυοσκελετικού Συστήματος στα Birmingham University Hospital και Oxford Nuffield Orthopaedic Centre και στην απεικόνιση Ογκολογικού ασθενούς στο Oxford Churchill Cancer Centre. Εργάστηκε ως ειδικευμένη ακτινολόγος (επικουρική επιμελήτρια) στην Μ.Βρετανία και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως των European Society of Radiology (ESR), European Society of Skeletal Radiology (ESSR) και American Institute of Ultrasound in Medicine (AIUM), ενώ είναι μέλος στην επιτροπή υπερηχογραφίας μυοσκελετικού της ευρωπαικής εταιρίας μυοσκελετικής ακτινολογίας (ESSR ultrasound sub-committee). Ειναι μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και γνωρίζει τρείς ξένες γλώσσες (αγγλική, γερμανική και ιταλική). Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με έρευνα και διδασκαλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό με συμμετοχή σε αρκετές ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, προσκεκλημένες ομιλίες και ιατρικά βιβλία.

Σημερα διατηρεί εξειδικευμένο ιατρείο υπερηχογραφίας στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συνεργάτης του ινστιτούτου "Ορθοβιοτική" στην Αθήνα.

Διατηρεί κλινική και ερευνητική συνεργασία με το τμήμα Ακτινολογίας του νοσοκομείου St Luce’s στην Οξφόρδη και είναι μόνιμη εκπαιδεύτρια Υπερηχογραφίας Μυοσκελετικού στα Οxford MSK Skills Course και Bath MSK Intervention Courses στη M. Βρετανία και στο Multidisciplinary MSK Ultrasound course του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Παραλληλα, ειναι ενεργό μέλος στην επιτροπή συγγραφής των οδηγιών για νεότερες υπερηχογραφικές τεχνικές του Ευρωπαικού Συνδέσμου Εταιρειών Υπερήχων στην Ιατρική και Βιολογία, ενός ευρωπαικού οργανισμού που καθοδηγεί τους ακτινολόγους για την χρήση υπερήχων.

Είναι παντρεμένη με τον Ευστάθιο Δετοράκη, επίκουρο καθηγητή οφθαλμολογίας Παν/μίου Κρήτης, και έχουν 3 παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την έρευνα και τη διδασκαλία για την προώθηση νέων τεχνικών στην ακτινολογία.